قنات تخریب شده از سیل مهردشت لایروبی میشود
ایسنا/یزد مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: لایروبی قنات «دشت مهرآباد» که در اثر سیل شانزدهم آذرماه امسال در ابرکوه تخریب شده بود، در هفته جاری آغاز میشود. از سالهای دور تاکنون «قنوات» به عنوان شریان اصلی حیات در بخش کشاورزی ابرکوه محسوب میشده و تعداد آنها در این خطه قریب به ۱۰۰ رشته بوده که متأسفانه
ایسنا/یزد مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: لایروبی قنات «دشت مهرآباد» که در اثر سیل شانزدهم آذرماه امسال در ابرکوه تخریب شده بود، در هفته جاری آغاز میشود.
از سالهای دور تاکنون «قنوات» به عنوان شریان اصلی حیات در بخش کشاورزی ابرکوه محسوب میشده و تعداد آنها در این خطه قریب به ۱۰۰ رشته بوده که متأسفانه در اثر خشکسالی و کمآبیهای شدید در سالهای اخیر، بسیاری از آنها خشکیده و غیرفعال شده است و امروزه تنها تعداد انگشتشماری از این قنوات فعال هستند.
یکی از این قنوات فعال در شهرستان ابرکوه، قنات «دشت مهرآباد» در بخش بهمن شهر مهردشت بود که با طول ۹ کیلومتر و دبی آب ۱۵ لیتر بر ثانیه، پاسخگوی نیاز ۱۷۰ بهرهبردار بود ولیدر جریان سیلاب ۱۶ آذرماه سال جاری، تخریب و مزارع منطقه را به مدت دو ماه از آبیاری بیبهره کرد.
فعالیت مجدد این قنات نیازمند لایروبی و بازگشایی مجدد است که در این باره «مهدی غیب الهی» مدیر جهادکشاورزی ابرکوه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا تصریح میکند: بارندگی و سیل اخیر در شهرستان، دو هزار و ۵۰۰ متر از طول مسیر این قنات ۹ کیلومتری را تخریب کرد و اکنون این قنات نیازمند لایروبی است تا کشاورزان منطقه مجدداً بتوانند از آن استفاده کنند.
وی خاطرنشان میکند: در حال حاضر پمپاژ آب توسط کشاورزان انجام شده و به طور موقت آب را به مزارع رساندهاند اما اقدامات اصلی و اساسی جهت بازگشایی قنات از هفته جاری در مهردشت آغاز میشود که نیازمند اعتباری معادل ۱۰ میلیارد ریال است و باید با مشارکت کشاورزان و دولت تأمین شود.
«کاظم غلامزاده» نماینده کشاورزان و بهرهبرداران قنات دشت مهرآباد هم در این خصوص اظهار میکند: به دنبال ورود سیل، حدود سه کیلومتر مسیر لولهگذاری شده قنات ۱۰۰ درصد تخریب و چاههای این رشته قنات نیز آسیب دیده و این در حالی است که در سال ۹۳ بیش از چهار میلیارد ریال جهت لایروبی و احیاء قنات هزینه شد که با تلاش کشاورزان و پیگیریهای مسئولین مربوطه راهاندازی شد.
وی اضافه میکند: در حال حاضر با همکاری گروههای مردمی و جهادی موقتاً آب را به مزارع رسانیدم تا محصولات کشاورزان به ویژه گندم خشک نشود، اما اگر در اولین فرصت راه خروجی آب قنات باز نشود، خسارت زیادی به کشاورزان وارد میشود و علاوه بر تلف شدن دامها در کیفیت محصولات زراعی به ویژه ۱۵۰ تن گندم پیشبینی شده نیز تأثیر منفی خواهد داشت.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰