معرفی پروتکلهای IPSAN در شبکههای کامپیوتری
یکی دیگر از معروف ترین پروتکلهای که در شبکه کامپیوتر وجود داره، IPSAN هستش. 💻 در این مقاله سعی میکنیم با انواع پروتکلهای IPSAN که شامل iSCSI و FCIP هستند و مزایا و معایب هر کدومشون آشنا بشیم، اگر این مباحث شبکه ویندوز و کامپیوتر برای شما هم جذابیت دارد با ما تا آخر این مقاله همراه شوید. san ip چیه؟ به زبان ساده به شبکهٔ san که برای
یکی دیگر از معروف ترین پروتکلهای که در شبکه کامپیوتر وجود داره، IPSAN هستش. 💻 در این مقاله سعی میکنیم با انواع پروتکلهای IPSAN که شامل iSCSI و FCIP هستند و مزایا و معایب هر کدومشون آشنا بشیم، اگر این مباحث شبکه ویندوز و کامپیوتر برای شما هم جذابیت دارد با ما تا آخر این مقاله همراه شوید.
san ip چیه؟
به زبان ساده به شبکهٔ san که برای انتقال داده و اطلاعات از پروتکلهایی بر پایهٔ IP استفاده میکند IPSAN گفته میشه، وقتی ما میگیم پروتکل شبکه حتماً پروتکلهای زیادی در ذهن شما نقش میبنده که هر کدوم با روش جابه جا کردن دیتا نقش موثری در امنیت شبکه کامپیوتری ایفا میکنن 😵
یعنی شبکههای فضای ذخیره سازی که به اختصار SAN گفته میشوند نیاز به پروتکلهای ذخیره سازی به جهت ارتباط دادهها دارند. این پروتکلهای ذخیره سازی شبکه باعث میشود سیستمها، برنامهها، سرورها و… اطلاعات و دادهها را در شبکه ذخیره کرده و با هم ارتباط داشته باشند.
یکی از مزیتهای تجهیزات ذخیره سازی san در مقایسه با ذخیره ساز das و nas اینه که دستگاه san سرعت بالایی در خواندن و ذخیرهٔ اطلاعات دارد.
مهمترین تفاوت IP SAN و FC SAN
یک شبکه SAN از پروتکلهای مبتنی بر IP، برای انتقال Block data استفاده میکند، SAN شامل ۳ پروتکل به اسمهای ***** Channel SAN، FCoE SAN و ** SAN است، و دو پروتکل رایج ** SAN که ما میخواهیم در موردش صحبت کنیم iSCSI و FCIPنام دارد.
یکی از مزیتهای مهم IP SAN در مقایسه با Fiber Channel SAN ارزان بودن هزینههای پیاده سازی زیر ساخت شبکه است، سازمانهای مختلف برای اینکه FC SAN را اجرا کنند باید هزینههای گزافی پرداخت کنند یعنی قیمت کابلهای فیبر نوری، HBA و Fiber Channel باعث میشه شما متحمل هزینههای سنگینی بشوید.
به زبان ساده IP SAN به کم شدن هزینههای سازمان کمک میکنه 💸 دلیلش هم اینه که نیاز به خرید تجهیزات اضافی ندارید و میتوانید از همان بستر شبکه برای استوریجها استفاده کنید، مزیت دیگر IP SAN اینه که شبکههایی که بر پایهٔ آیپی هستند محدودیت فاصله ای ندارند و مناسب فواصل طولانی هستند.
سن استوریج چیست؟
Storage **** Network شبکهٔ ذخیره سازی است که دارای دیسک حافظه با ظرفیت زیادی است، این شبکهٔ اختصاصی سرعت بالایی دارد و دیتاها را بین دستگاههای ذخیره سازی و سرورها تبادل میکند.
معرفی iSCSI
یکی از san protocols که دسترسی به تجهیزات ذخیره سازی را بر پایهٔ آیپی امکانپذیر میکند iSCSI (******** Small Computer System Interface) است، یعنی این پروتکل انتقال دادهها را در بستر شبکهٔ ip را فراهم میکند، پروتکل iSCSI ارزان است اگر نمیتونید FC SAN را راه اندازی کنید و بودجهٔ کافی ندارید iSCSI انتخاب خوبی است.
حالا بریم سراغ معرفی اجزای iSCSI SAN که شامل شبکه IP مانند Gigabit ******** LAN ، iSCSI Initiator مثل ***** HBA و iSCSI Target مثل سیستم استوریج با پورت iSCSI است. initiator و target هم آدرسهای منحصر به فردی دارند.
انواع iSCSI Initiator
iSCSI initiator بخشی از یک نرم افزار یا سخت افزاره که در سرور نصب شده تا دیتاها را به آرایهٔ ذخیر سازی ارسال کند. ما سه مدل iSCSI initiator داریم، که در ادامه شرح داده ایم:
- Standard *** with software iSCSI adapter
در این حالت پردازشگر شبکه، پردازش iSCSI و TCP/IP را انجام میده و از NIC برای ارتباط شبکه و نرم افزار برای اضافه کردن قابلیت iSCSI استفاده میکنه.
- TCP ******* Engine (TOE) NIC with software iSCSI adapter
در این مدل هم از TOE NIC برای ارتباط شبکه و از نرم افزار برای iSCSI استفاده شده و پردازشها هم توسط پردازشگر سرور انجام میشه.
- iSCSI HBA
پردازش iSCSI و TCP/IP را انجام میدهد و به پردازشگر سرور نیازی ندارد.
iSCSI Initiator وظیفهٔ تولید و ارسال درخواست خواندن و نوشتن را برعهده دارد، iSCSI Target دارای پورت iSCSI بوده و ارتباط بین iSCSI Target و iSCSI Initiator هم بر پایهٔ شبکهٔ آیپی است. حالا اگر با نرم افزار پردازشهای iSCSI انجام بشه، iSCSI Initiator با کارت شبکه معمولی، بستهها را ارسال میکند اما اگر پردازشها با نرم افزار انجام نشود نیاز به کارت شبکه ای سازگار با iSCSI میباشد.
مزایای iSCSI
- مدیریت آسان
- کاهش هزینههای پیاده سازی
- عدم نیاز به دانش و مهارتهای تخصصی
- عدم نیاز به کارت شبکههای گران قیمت
- قابلیت اجرا با کارتها و سوئیچهای شبکه معمولی اترنت
پروتکل FCIP چیه؟
استفاده از پروتکل FCIP به جای iSCSI انتخابی است که در IP SAN به عهدهٔ شماست، در واقع FCIP پروتکلی بر پایهٔ آیپی است که شبکههای FC SAN را به هم متصل میکند. یعنی این پروتکل دیتاها را بین san ها از طریق شبکههای آیپی منتقل کرده اجازه بدین برای درک بهتر این پروتکل یک مثال ساده بزنیم.
دو SAN را در دو سایت مختلف سازمان در نظر بگیرید، یکی در تهران و دیگری در مشهد. در این شرایط میتوانید از طریق این پروتکل و از شبکهٔ WAN بر پایهٔ آیپی، san های هر سایت را به هم متصل کنید. با اینکار اگر یکی از san ها کارایی نداشته باشد میشه از دیگری استفاده کرد.
پروتکل FCIP (Fiber Channel Over IP) با نامهای FCIP ، Fibre ******* Tunneling، ******* Tunneling و FC/IP هم شناخته شده و دیتاهای ***** Channel را با تونل کردن اطلاعات بین شبکه SAN بر مبنای شبکه آیپی ارسال میکند و برای فاصلههای طولانی و حجم بالای اشتراک گذاری اطلاعات عالی است.
مزیتهای FCIP
این پروتکل اولاً خیلی راحت راه اندازی و اجرا میشه و در مقایسه با دیگر پروتکلها سرعت بالاتری دارد.
این پروتکل برای در شبکه سریعتر فراخوانی میشه و میتونه سرعت جابهجایی دیتا رو افزایش بده.
تفاوت iSCSI و FCIP در چیه؟
اصلیترین تفاوت این دو تا پروتکل اینه که FCIP در مسیر ارتباطی Fiber Channel استفاده میشه اما پروتکل iSCSI در شبکهٔ اترنت هم کار میکند.
کلام آخر:
قطعاً الان که با iSCSI و FCIP بعنوان دو پروتکل IPSAN آشنا شده اید بسیاری از ابهاماتی که در سر داشتید پاسخ داده شده اگر هنوز هم سوال یا مشکلی در این خصوص دارید که در این مقاله جواب آن را پیدا نکرده اید بهتره از طریق شمارههای ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ یا ۰۲۱۷۱۲۹ با کارشناسان رایانه کمک تماس بگیرید 📞 و مشکل خود را به صورت اینترنتی یا تلفنی رفع کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰